Úvod »VESTAVNÉ TROUBY» DE DIETRICH DOP4543H vestavná trouba
S troubou vybavenou technologií pyrolytického čištění můžete starosti s čištěním trouby jednou provždy hodit za hlavu. V menu trouby si pouze zvolíte jeden z dostupných režimů pyrolytického čištění dle míry zašpinění a o zbytek se trouba postará sama.
Během pyrolytického čištění se trouba rozehřeje na teplotu až 500 °C a tímto se veškeré nečistoty uvnitř trouby promění v popel. V procesu pyrolýzy se takto dokonalé vyčistí i velmi obtížně přístupná místa, jako jsou rohy trouby nebo mřížky ventilátoru, vše se jednoduše spálí na jemný prach. Ten poté stačí pouze setřít vlhkým hadříkem a trouba bude opět jako nová a připravena na další kulinářské výzvy.
Pyrolytické čištění je nejúčinnější, nejhygieničtější a nejpohodlnější způsob čištění vnitřního prostoru trouby. Díky této revoluční technologii můžete zapomenout na namáhavé a neefektivní ruční odstraňování připálených zbytků jídla.
POZOR: Před zahájením pyrolytického čištění z trouby vyjměte veškeré příslušenství včetně teleskopických pojezdů a roštů.
Tento šetrný, pozvolný a rovnoměrný způsob pečení při teplotách pohybujících se v rozmezí 73 až 100 °C je ideální pro přípravu obzvláště jemného a chutného masa. Nízkoteplotní pečení bylo donedávna doménou zejména špičkových profesionálních kuchařů, jelikož v běžných troubách tento proces vyžaduje trpělivost, cit a značné zkušenosti. Naštěstí díky plně automatickým nízkoteplotním programům v troubách De Dietrich si může tento vybraný způsob úpravy dopřát každý, navíc s garancí bezchybných výsledků.
Obsluha programu je skutečně snadná. Stačí si pouze zvolit správný pokrm a jeho hmotnost. Trouba si se vším poradí na jedničku a automaticky připraví jídlo přesně dle Vašich představ. Ať už se jedná o růžové nebo dobře propečené jehněčí, pečený telecí či hovězí steak v úpravě rare, medium nebo well-done, pečené vepřové maso, jehněčí maso, kuřecí maso, malé nebo celé větší ryby. Nízkoteplotní pečení Vám skvěle poslouží také při přípravě zdravých domácích jogurtů.
Trouby De Dietrich jsou vybaveny speciálním roštem, který zajistí dokonalou cirkulaci teplého vzduchu a maso tedy není nutné otáčet. Doba pečení je dlouhá, ale velmi mírná a má hned několik fází v závislosti na typu masa. U některých programů se na konci pečení spustí automaticky program udržování teploty pokrmu, díky čemuž zůstane maso lahodné a křehké. Budete opravdu překvapeni, jak perfektně propečený a dokonale šťavnatý výsledek Vám trouby De Dietrich předloží.
Rozhraní s uživatelem komunikuje prostřednictvím vysoce kontrastního a přehledného displeje. Po výběru funkce nebo pokrmu v menu vám trouba doporučí vhodné pečící patro, optimální teplotu a provede Vás celým procesem přípravy pokrmu.
Značka De Dietrich je nesmírně hrdá na to, že může své výrobky označovat logem “Origine France Garantie". Toto označení, vytvořené již v roce 2010 na podnět francouzského ministerstva průmyslu, je synonymem transparentnosti a pravdivosti informací o původu a výrobních postupech produktů společnosti De Dietrich. Jedná se o jedinečné referenční kritérium pro náročné zákazníky, kteří vyhledávají produkty té nejvyšší prestiže a kvality.
Potřebujete li pomoci s přípravou Vašich kulinářských výtvorů, máte v podobě trub De Dietrich k ruce skutečného odborníka. Po výběru některého z mnoha desítek předem naprogramovaných známých i méně známých receptů a zadání hmotnosti potraviny, si trouba automaticky určí vhodný režim přípravy, stejně jako ideální teplotu a přesný čas potřebný k pečení.
Některé zdánlivě jednoduché recepty, jako jsou pusinky, vyžadují ve skutečnosti hodně zručnosti, aby byly dokonalé. Pro jejich perfektní přípravu je potřeba správné nastavení teploty a času přípravy. Jedinečné nastavení 4 stupňů výkonu grilovacího tělesa vám pokaždé umožní snadno dosáhnout požadovaný výsledek.
Pyrolytické trouby De Dietrich disponují zesílenými celoskleněnými dvířky se 4 skleněnými panely a ventilací. Díky této jedinečné konstrukci zůstává vnější strana dvířek relativně chladná a bezpečná na dotyk. Teploty na povrchu nikdy nepřekročí:
Díky celoskleněnému vnitřnímu povrchu a snadno rozebíratelné konstrukci je možné dvířka dokonale vyčistit, aby byla opět jako nová.
Funkce pomalého dovírání dvířek u trub De Dietrich zajišťuje, že se dvířka zavírají pomalu a tiše. Tento mechanismus snižuje riziko nechtěného rychlého zavření, což chrání jak uživatele před možným zaklapnutím prstů, tak samotnou troubu před nárazy a opotřebením. Díky tomu je zavírání dvířek bezpečnější, tišší, pohodlnější a prodlužuje se životnost trouby.
Trouba umí hlídat počet pečících cyklů včetně intenzity pečení a sama navrhne délku pyrolytického cyklu v závislosti na předpokládaném stupni znečištění kavity trouby.
Pyro Express je nová forma pyrolytického čištění. Tato funkce dokáže efektivně zužitkovat zbytkové teplo předchozího pečicího cyklu a díky tomu ušetříte až 50% elektrické energie. Pyrolytické čištění vaší trouby bude v expresním režimu trvat pouhých 59 minut.
Typ trouby: Multifunkce plus
Barva trouby: Heritage
Objem: 73 l
Displej: LCD
Typ ovládání trouby: Otočný volič
České menu trouby: Ano
Energetická třída trouby: A+
Celkový příkon: 3 385 W
Výkon grilu: 2 100 W
Čištění: Pyrolytické
Vnitřní povrch: Pyro-Clean smalt
Celoskleněné dveře: Ano
Počet skel ve dveřích trouby: 4
Rozebíratelná skla dveří: Ano
Světlo spínané otevřením dveří: Ano
Napájení: 220-240 V / 50 Hz / 16 A
Přívodní kabel trouby: Bez koncovky
Programy
Automatické programy pro přípravu pokrmů: Ano
Počet automatických programů pro přípravu pokrmů: 50+
Způsob pečení: Multifunkce PLUS
Programy asistovaného pečení: Červené maso, Bílé maso, Drůbež, Grilování, Ryby, Horkovzdušné pečení, Zapékání, Zelenina, Cukroví, Koláče, Pizza, Rozmrazování, Slabý ohřev s ventilátorem, Konvenční ohřev, Konvenční ohřev s ventilátorem, ECO pečení, Spodní ohřev s ventilátorem, Gril, Gril s ventilátorem, Udržování v teple, Variabilní gril, Sušení, Sabat, Maso, Mušle, Hotová jídla, Obiloviny
Průvodce pečením: 53 druhů pokrmů
Programy ICS (Chef): 28 druhů pokrmů
Nízkoteplotní pečení: 17 druhů pokrmů
Sušení potravin: Ano
Sabat: Ano
Funkce trouby: Spodní topné těleso, Horní topné těleso, Tradiční pečení (horní a spodní ohřev), Tradiční pečení (horní a spodní ohřev) + ventilátor, Horkovzdušné pečení, Gril, Gril + ventilátor, Udržování v teple, Rozmrazování, Pizza, Lampa, Pečení ECO, Variabilní gril, Jemné pečivo, Spodní topné těleso + ventilátor, Tradiční pečení ECO, PyroExpress (59 min.), Nízkoteplotní pečení, Zavařování/ Kynutí těsta/ Sušení potravin/ Výroba jogurtu, Pizza (horkovzdušný + spodní ohřev), Pyrolýza 2h, Kulinářský průvodce, Turbo (kruhové topné těleso + ventilátor)
Možnost uložení oblíbených receptů: Ano
Horkovzdušné pečení: Ano
Pečení s asistencí páry: Ne
Konvenční pečení: 0,7 kWh
Horkovzdušné pečení: 1,1 kWh
Pyrolytické čištění: 2 úrovně
Funkce
Udržování v teple: Ano
Pyrocontrol: Ano
Systém Auto Stop: Ano
Uzamčení ovládacího panelu: Ano
Cold Door: Ano
Soft Close: Ano
Drop Down: Ano
Doporučení umístění v troubě: Ano
Doporučení teploty: Ano
Zásobník na vodu s motorizovaným ovládáním: Ano
Příslušenství
Boční vodící žebřinky: 6 úrovní - chromované provedení
Teleskopický výsuv: 1x
Bezpečnostní rošt s madlem: 1 ks
Poloviční rošt na polévání: 2 ks
Plech 45 mm: 1 ks
Mělký plech: Ano
Rozměry a hmotnost
Šířka: 59,2 cm
Výška: 59,2 cm
Hloubka: 60,9 cm
Hmotnost: 38 kg
Šířka v balení: 64 cm
Výška v balení: 67 cm
Hloubka v balení: 66 cm
Hmotnost: 39,4 kg
Rozměry otvoru pro vestavbu (V x Š x H): 58,5 x 56 x 55 cm
NEJPRODÁVANĚJŠÍ